Musiker

Vi har ett eget husband!

De spelar live varje torsdag och vid våra uppvisningar/arrangemang. 

 

Vill du vara med och spela tillsammans med Berit som är musikledare och hennes "husband"?

Kom gärna till Gräfsnäsgården på torsdagar med ditt instrument oavsett sort och pröva på att vara med!

Berit Thorson

- kvinnan med det exotiska instrumentet Nyckelharpa

Ingen föreställning utan att Berit hamnar i centrum med sitt ovanliga nordiska instrument. Ur sin harpa kan det både bli fina bröllopsmarscher till mer svängiga schottisar eller något nytt och modernt.

Berit varierar gärna sitt nyckelharpsspel med att  både spela durspel och ukulele! 

Göran Jonason – spelgladare man får man leta efter

 

En man som tycker det är alldeles för få dagar i veckan man kan få spela fiol, så han tar chansen de flesta! Förutom att Göran spelar flitigt på våra torsdagskvällar och vid våra utåtriktade engagemang är han även med i bl.a. Göteborgs spelmanslag.

 

 

Elisabet Eftring – kvinnan med många strängar i bagaget

Elisabet är den som inte värjer sig för stora och lite bökiga instrument att ta med sig och pröva på. Ett tag var det basfiol, men numera är det främst cittran med bord och stol som det spelas på! Dessutom drar Elisabet gärna stråken över fiolen och vid föreningens fester åker mer än gärna gitarren fram till allas uppskattning.

 

Bjarne Lantz - från folkmusiker till rocksångare!

Bjarne är en mycket aktiv musiker. Han har bland annat medverkat i "Kören som tog ungdomarnas musik" och han spelar i Ranrike spelmän. Han bedriver också forskning där han dokumenterar visor från Bohuslän.

 

Robert Höglind - skarp violinist

Robert har fullt upp med att spela fiol i flera konstellationer bla. Wendelsbergs Spelmanslag, men är ofta med och förstärker husbandet när det är uppvisning.

Gerhard – mannen som både hanterar basfiol som vanlig fiol

Gerhard är en trogen gäst i vårt husband, där han mest ses med sin fiol, men han är även med i många andra konstellationer, som tex en barockorkester.
Han tycker mycket om polskor och traditionell folkmusik och speciellt kul tycker han det är med specialarrangemang inför uppvisningar. Dessutom är han en fena på ryska!

 

 

Thomas Johannesson  – den sjungande och dansante fiolspelaren

Thomas .....

Ingvar Sjökvist – den rysktalande dragspelaren

 

Ingvar kommer till oss lite då och då eftersom han bor en bit bort, men när vi skall ut och resa eller har något annat spännande på gång kommer han gärna till oss. Han spelar helst på sitt dragspel men plockar även fram sitt munspel vid passande tillfällen och då han inte spelar slår han sig gärna i slang med andra nationaliteter, gärna rysktalande så att han håller sina kunskaper vid liv.

 

Kontakta Musikerna

Eller ring!

Kontakta musikledare Berit Thorson på telefon 0706-29 61 40