Hösten 2017 startar vi en introduktionskurs på 4 gånger, anmäl dig via formuläret här på sidan!
Start torsdag , 31 augusti, 4 gånger kl. 18-19
Annons för kursen finner du längst ner på sidan

Har du några frågor - kontakta info@gnds.org

 

Har du frågor - kontakta oss gärna på info@gnds.org 

Husbandet står redo....

På våra kurser får du oftast dansa till levande musik från vårt "husband", vilket vi är både väldigt stolta och glada för!!

Anmäl dig här:


Här kan du ladda ner annonsen

Ladda gärna ner affischen för nybörjarkursen!

Fil med en stor affisch i storlek A4


Tycker du det skulle vara kul att virvla runt i en häftig polka eller i en glad schottis, men aldrig provat eller vågat anmäla dig?


- Kom till vår nybörjarkurs i folkdans!!


Nybörjarkurs 1

I nybörjarkurs 1 lär vi ut bla grunddanserna schottis, vals och polka. Vi kommer att dansa både gruppdanser och pardanser. Schottis är en dans som går i fyrtakt och kan lätt dansas till såväl folkmusik som många utav de låtar som spelas på radion och vals är en av våra vanligaste danser som gärna spelas på folkmusikfestivaler landet runt.

Efter kursen har du grundläggande kunskaper inom folkdans och behärsksar olika steg och figurer inom några av de vanligaste danserna och kan briljera på logen!

Steg 1 är helt från grunden, så inga förkunskaper krävs!
Nybörjarkurs 2

Nybörjarkurs 2 planerar vi för att starta hösten 2016 och dår går vi vidare med grunddanserna och vi får även tillfälle till att pröva några fler gruppdanser och pardanser inom folkdansens stora repertoar. Vi kommer givetvis även att repetera danserna från nybörjarkurs 1. Även du som inte gått nybörjarkurs 1, kan anmäla dig till den här kursen!

Hambo är dansen som går i tretakt som en polska med dalsteg och som det varje år tävlas i på Hälsingehambon.